Najczęściej zadawane pytania

OGÓLNE

Do czego służy aplikacja beautybox?


Aplikacja beautybox - dla freelancerów pracujących w branży beauty jest wielofunkcyjną i prostą w obsłudze platformą do zarządzania kalendarzem wizyt online oraz świetnym narzędziem do autopromocji. Z beautybox będzie Ci łatwiej rozwinąć swoją działalność oraz zwiększyć zasięgi. Aplikacja beautybox - dla klientów jest intuicyjną platformą, za pomocą której klienci mogą umawiać się do Ciebie na usługi przez 24/7.





REJESTRACJA

Jakie systemy operacyjne obsługują beautybox?


Aplikacja beautybox działa na dwóch systemach operacyjnych: Android i iOS.




Czy z konta może korzystać więcej niż jedna osoba?


Nie, aplikacja beautybox - dla freelancerów jest przeznaczona dla osób pracujących samodzielnie. Przykładowo, w sytuacji, w której z jednego konta korzystałaby więcej niż jedna osoba, dwóch klientów nie mogłoby się umówić na tą samą godzinę. Dlatego najlepiej jeśli każdy korzystałby z oddzielnego konta.





OKRES PRÓBNY

Na czym polega okres próbny?


Miesięczny okres próbny pozwala Ci na pełne przetestowanie aplikacji bez konieczności wiązania się umową. Podczas rejestracji nie musisz podawać danych swojej karty kredytowej. Na panelu głównym, tuż pod Twoim zdjęciem profilowym, zawsze jest będzie widoczne ile dni zostało do końca Twojej subskrypcji. Po jej zakończeniu aplikacja nie pobierze automatycznie żadnych opłat dopóki sam nie zdecydujesz się na któryś z pakietów.




Czy w każdej chwili mogę zatrzymać okres próbny i wykorzystać go później?


Nie, nie można go zatrzymać oraz wykorzystać później. Okres próbny wyłączy się automatycznie w momencie, w którym się skończy.




Co się stanie po zakończeniu okresu próbnego?


Twoje konto zostanie zawieszone. Nie będziesz widoczna na mapie i klienci nie będą mogli umawiać się do Ciebie na wizyty. Dopiero po wybraniu i wykupieniu przez Ciebie pakietu, Twoje konto zostanie z powrotem aktywowane.





PŁATNOŚCI i SUBSKRYPCJE

Darmowy okres próbny właśnie mi się skończył, jak przedłużyć subskrypcję?


W zakładce “Subskrypcje” kliknij w “Zobacz dostępne plany” i wybierz pakiet, który Cię interesuje.




Jakie są dostępne metody płatności za subskrypcję?


Metody płatności dostępne w ramach PayU to: BLIK, Apple Pay, przelew, karta kredytowa albo debetowa.




Gdzie mogę sprawdzić ważność swojej subskrypcji?


W głównym menu, zaraz obok zdjęcia profilowego znajduje się informacja dotycząca ważności subskrypcji.




Gdzie wpisać kod referencyjny?


Wchodząc w zakładkę “Subskrypcje”, później “Przedłuż ważność konta”, a następnie “Zrealizuj kod”.





KALENDARZ

Czy mogę ustalać swoje godziny pracy z wyprzedzeniem?


Jeśli ustalisz sobie godziny i dni pracy, zostaną one automatycznie zapisane i nie zmienią się dopóki sama nie wprowadzisz jakichkolwiek zmian. Pamiętaj aby zapisać zmiany za pomocą przycisku, który znajduje się po lewej stronie na dole ekranu.




Co oznaczają małe cyferki (w kółeczkach), które znajdują się nad dniami w kalendarzu?


Cyferki te oznaczają ilość wizyt przypadających na dany dzień. Jeśli w nie klikniesz zobaczysz wszystkie wizyty z tego konkretnego dnia, a te zaznaczone na czerwono będą czekały na Twoje potwierdzenie.




Co oznacza przycisk “Dodaj wizytę ręcznie”?


Jeśli któryś z klientów jeszcze nie korzysta z aplikacji i umówi się do Ciebie w inny sposób, możesz dodać przyszłą wizytę samodzielnie aby o niej nie zapomnieć.




Czy mogę zrobić sobie przerwę w każdej chwili?


Tak, możesz to zrobić w każdej chwili za pomocą przycisku “Zrób sobie przerwę”.




Czy będę widoczny na mapie po kliknięciu “Zrób sobie przerwę”?


Tak, cały czas będziesz widoczny na mapie. Klienci będą mogli się do Ciebie zapisywać poza tym okresem, w którym zrobiłeś sobie przerwę (będą to widzieli jako “Wybrany czas jest niedostępny”).





WIZYTY

Czy muszę potwierdzić wizytę żeby się odbyła?


Tak, wizyta musi być przez Ciebie potwierdzona. W momencie, w którym klient się do Ciebie zapisze, automatycznie dostaniesz powiadomienie z aplikacji.




Czy mogę ustawić przerwy między wizytami?


Aby uniknąć sytuacji, w której dwie wizyty nachodzą się na siebie, zawsze możesz ustawić jej czas na odrobinę dłuższy, w razie gdyby się przeciągnęła albo chciałbyś zrobić sobie przerwę pomiędzy jedną a drugą klientką.




Czy istnieje prawdopodobieństwo, że dwóch klientów zapisze się na wizytę w tym samym czasie?


Nie, nawet jeśli nie potwierdzisz wizyty, termin ten nie będzie dostępny dla innych klientów.




Czy klient może odwołać wizytę w każdej chwili?


Tak - może, a Ty dostaniesz powiadomienie z aplikacji z informacją, że klient ten zmienił termin wizyty lub z niej zrezygnował.




Czy w razie nadzwyczajnej sytuacji mogę odwołać wizytę?


Tak, zawsze możesz odwołać wizytę.




Czy jeśli użyję przycisku “Zrób sobie przerwę” w momencie, w którym mam umówioną wizytę, zostanie ona automatycznie odwołana?


Nie, po zrobieniu sobie przerwy musisz przejść do panelu “Wizyty” i samodzielnie ją odwołać.





POWIADOMIENIA

Czy aplikacja wysyła powiadomienia do klientów o nadchodzących wizytach?


Tak, beautybox wysyła powiadomienia z aplikacji 24h przed nadejściem wizyty.




Czy powiadomienia wysyłane z aplikacji są darmowe?


Tak, za wysyłanie powiadomień nie pobieramy żadnych dodatkowych opłat.





PROMOCJA PROFILU

W jaki sposób poinformować klientów o moim profilu na beautybox?


Kliknij w przycisk “Udostępnij swój profil” i wybierz za pośrednictwem jakiego komunikatora chcesz się nim podzielić. Po wysłaniu go do klienta, który także korzysta z aplikacji, zostanie on (klient) przekierowany bezpośrednio na Twój profil. W przypadku kiedy osoba ta nie posiada aplikacji, zostanie przekierowana do sklepu Google Play lub App Store na beautybox - dla klientów. Jeśli chcesz mieć link do swojego profilu pod ręką możesz też użyć opcji skopiowania go do schowka w swoim telefonie i dzielić się nim nie wchodząc w aplikację.





KODY PROMOCYJNE

Do czego przyda mi się mój kod referencyjny, który znajduje się na samym dole w zakładce “Mój profil” → “Informacje”?


Osobę pracującą w branży możesz zaprosić do korzystania z aplikacji dzieląc się swoim kodem referencyjnym. Jeśli zdecyduje się ona na zakup subskrypcji, otrzymasz darmową kwotę do wykorzystania przy zakupie swojej kolejnej subskrypcji. Za każdą zaproszoną i tą, która zdecyduje się na zakup pakietu osobę, otrzymasz taką samą kwotę.





OCENY I KOMENTARZE

Czy wszyscy mogą wystawić mi ocenę i komentarz?


Nie - tylko osoby, które faktycznie skorzystały z Twoich usług mogą zostawić Ci ocenę bądź komentarz.




Czy komentarze są widoczne dla wszystkich?


Tak, komentarze są widoczne dla Ciebie i wszystkich osób, które korzystają z beautybox.





USTAWIENIA

Uzupełniłem informacje o swoim profilu, ale nic się nie zapisało. O co chodzi?


Pamiętaj aby za każdym razem wpisując nowe informacje lub wprowadzając zmiany, kliknąć w przycisk “Zapisz zmiany”, który znajduje się na dole ekranu.




Czy mój numer telefonu jest widoczny dla klientów?


Nie, klienci zapisują się do Ciebie na usługi za pośrednictwem swojej aplikacji, a jedyne co Ty musisz zrobić to zaakceptować powiadomienie o wizycie.




W jakim celu mam podawać swój numer telefonu skoro klienci zapisują się do mnie przez aplikację?


W sytuacji, w której zapomnisz swojego hasła i będziesz chciał je zmienić, na Twój numer telefonu wyślemy kod, który pozwoli Ci na zresetowanie go.